Kiemelt Híreink

No result...

zoldovoda

kokosz logo

madarbarat

bozsik program

 

 

Tankötelezettség - Iskolaérettség

  play

Sikeres iskolakezdés: tájékoztató videók

Örökös Zöld óvoda vagyunk

Pedagógiai Programunk és napi pedagógiai gyakorlatunk kiemelt területe a környezeti nevelés. Óvodánk vezetősége, nevelőtestülete és valamennyi dolgozója elkötelezett a környezeti kultúra fejlesztése, a környezetvédelem és a fenntarthatóság pedagógiája iránt. Nagy hangsúlyt fektetünk a természeti és társadalmi kultúra értékeinek megismertetésére, ezek megbecsülésére, megőrzésére neveljük gyermekeinket. Intézményünk helyi sajátosságait figyelembe véve valósítjuk meg a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos céljainkat, feladatainkat. Célunk a fenntarthatóságra irányuló szemléletformálás, ezen belül az élőlények tiszteletére, védelmére, az épített környezet megóvására nevelés, az ökológiai szemlélet megismertetése, a helyes vásárlási szokások megalapozása.

Óvodánk 2006-ban Pécs városában elsőként, majd 2009-ben második és 2012-ben harmadik alkalommal is elnyerte a „Zöld Óvoda” címet. 2013-tól az elismerő "Örökös Zöld Óvoda" címmel büszkélkedhetünk. Zöld Óvodai tevékenységünk elismerésének tekintjük, hogy a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az Oktatási Minisztériummal karöltve „Zöld Óvoda Bázisintézmény”-nek választotta óvodánkat. Felkérést kaptunk az óvodai környezeti nevelés jó gyakorlatának terjesztésére, tapasztalataink átadására.

kokosz logo

zold oklevel

madarbarat

Az udvar a mozgásfejlesztésen kívül lehetőséget nyújt a Zöld Óvoda szellemiségének gyakorlati megvalósítására. Madárbarát kert programhoz csatlakozva madárbarát kertészkedést végzünk, gondoskodunk a madarak védelméről. Pályázati forrásokból létrehoztuk óvodánk tanösvényét, melynek elemei: lepkekert, fűszer- és gyógynövénykert, virágos- és veteményeskert, növény simogató, tematikus forgatóoszlop, kiserdő, földablak, Felfedezők szigete, időjárás állomás, komposztáló, szelektív hulladékgyűjtő tárolók. Az épületen belül kialakításra került a Fürkész szoba, mely igen változatos eszköztárral rendelkezik (madárfészkek, madártollak, rovarok, kőzetek, nagyítók, távcsövek, földgömb, természetismereti könyvek), lehetőséget adva a különböző megfigyelésekre.

Kiemelt figyelmet fordítunk a jeles napokra: Brunszvik Teréz emléknap - az első magyar óvoda megalapítójára közös virágültetéssel emlékezünk Teréz napon. Zöld jeles napok: Autómentes nap, Állatok Világnapja, Márton nap, Ne vásárolj semmit világnap, Madárkarácsony, Víz Világnapja, Föld Napja, Méhek napja, Madarak és Fák Napja melyek szervezése a családok bevonásával történik.

zo1

zo2

zo3

zo4

Jeles napjainkhoz kapcsolódóan a nagycsoportos gyerekeknek szervezzük a Fürge Ürge természetfürkésző foglalkozásainkat. Nagy hangsúlyt fektettünk a változatos tevékenységekbe ágyazott tanulásra, a témát játékba integrálva, komplex módon közelítjük meg, ezáltal gyermekek minden kompetenciaterületen fejlődnek. A foglalkozások megfigyelésekre épülnek, ezáltal támogatják az élmény- és a tapasztalatszerzésen alapuló tanulás megvalósulását és a természettudományos gondolkodás megalapozását.

 zo5

 zo6

Zöld óvoda programunk megvalósítása érdekébe együttműködünk partnereinkkel:

Zöld-Híd Alapítvány Öko-Kuckó Oktatóterem

Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya

Janus Pannonius Múzeum Néprajzi Osztálya

Zsolnay Kulturális Negyed (Planetárium, Labor- Interaktív Varázstér)

Magyar Biológiai Társaság Pécsi Csoportja

Pécsi Helyi Akciócsoport

Civil Közösségek Háza

Magyar Vöröskereszt Baranya megyei Szervezete

Mecsekerdő Zrt.

Pályázatok

ntp logo

Köztársaság Téri Tagóvoda

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

EFOP Pályázat

infoblokk felso

Események a Köztársaság T.-i Oviban

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Eseménynaptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31