Kiemelt Híreink

Tájékoztató a 111/2021. (III. 6.) Kormányrendeletről

Kedves Szülők!

Tájékoztatom Önöket 111/2021. (III. 6.) Kormányrendeletről:

1. § (1) Az óvodában és az iskolában – a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet szerint az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. (2) A szülő, törvényes képviselő (1) bekezdés szerinti kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének.

2. § A Kormány – tudva, hogy a  szülők számára a  koronavírus-világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés érdekében elrendelt rendkívüli óvodai szünet és az általános iskolák tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállása többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent, ugyanakkor tekintettel arra, hogy a  járvány az  oktatási intézményekben is terjed – felkéri a  szülőket, hogy az  1.  § (1)  bekezdése szerinti gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.

Ennek értelmében a kihirdetett a rendkívüli szünet (2021.03.08.-04.06.) ideje alatt a Városközponti Óvodában és tagintézményeiben ügyeletet biztosítunk, azon szülők gyermekei számára, akiknek szülei/gondviselői dolgoznak és gyermekük elhelyezését nem tudják megoldani.

A gyermekfelügyelet kis létszámú csoportokban kerül megszervezésre.

Hétfőtől (2021.03.08-tól), az ügyelet teljes ideje alatt, az óvodáink zsilip rendszerben működnek, érkezéskor az előterekben a gyermekeket és személyes holmijukat át kell adni az ügyeletben dolgozóknak, illetve távozáskor felöltözve kiadjuk a gyermekeket a szülőnek/gondviselőnek.

Az ügyelet igényét (és lemondását) a kért időszak előtt jelezni kell egy munkanappal korábban a tagóvoda- vezetőknek, illetve 9 óráig a PEK étkezés megrendelésének elérhetőségén, telefonszámán, honlapján, hogy biztosítani tudják a gyermekük számára az étkezést.

Az ügyeleti ellátás igényének kérelmét minden szülőnek/gondviselőnek be kell nyújtani a tagóvoda-vezetőnek. A nyilatkozatot nyomtatott formában érkezéskor átvehetik, illetve letölthető az óvoda web-oldaláról.

Az intézmény vezetője felel a gyermekfelügyelet megszervezéséről. Indokolt esetben az ügyeleti ellátást nem a saját intézményükben biztosítjuk a gyermekek számára- erről a szülőket előre értesítjük.

Tisztelettel kérem Önöket, amennyiben a koronavírus fertőzés tüneteit észlelik önmagukon, és tesztelésre várnak, a gyermekeiket ne hozzák be az óvodába.

Az óvodát csak egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja!

2020. október 1.-jén életbe lépett Járványügyi protokoll a járványügyi készültség idején alkalmazandó eljárásrendről hatályos, benne megfogalmazott előírások mind az óvoda dolgozói, mind az óvodai nevelésben résztvevő családok számára kötelező érvényűek.

Lehetőség van arra is, hogy a gyermekek számára igényeljék az étkezés elvitelének lehetőségét.

Ebben az esetben ugyanúgy meg kell rendelni a gyermekek számára az étkezést, mint gyermekfelügyelet esetén. Mindennap 11:30 és 13:00 óra között jöhetnek az ételért, melyhez szükséges éthordót hozniuk.

Közös érdekünk, hogy ezt a kialakult helyzetet átvészeljük!

Megértésüket és együttműködésüket köszönöm!

 

Pécs, 2021. 03. 07.     

Hirdiné Deák Diána

óvodavezető

Eseménynaptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30