Kiemelt Híreink

No result...

Tankötelezettség - Iskolaérettség

  play

Sikeres iskolakezdés: tájékoztató videók

Kulcsár Melinda, óvodapszichológus

Az óvodapszichológus működéséről

Az óvodapszichológusi munka kiegészíti, és támogatja az óvodai nevelő munkát. Több ponton fejti ki prevenciós hatását.

Lehetőségük van a szülőknek, hogy konzultáljanak a gyermekükkel kapcsolatban, akár az óvodában, akár a családban felmerülő nevelési nehézségekről, nevelési dilemmáikról, beszoktatással, iskolaérettséggel kapcsolatban felmerülő kétségeikről. Támogatást, információt kérhetnek a család, vagy az óvoda életében felmerülő várt, vagy váratlan krízishelyzetek kezeléséhez.

Az óvodapszichológus konzultálhat a pedagógusokkal, rajtuk keresztül is segítve egy-egy gyermek nehézségeinek kezelését.

Az óvodapszichológus az óvodai csoportokban rendszeresen hospitál, akár a szülő, akár a pedagógus kérésére. Ezek az alkalmak segítik igazán, hogy a gyermekekről pontosabb képet kapjon és az óvodapedagógusokkal egy személyesebb munkakapcsolat alakuljon ki. A valós, megélt helyzetek pontosabb rálátást biztosítanak.

Az óvodapszichológusnak lehetősége van a gyermekekkel folytatott egyéni foglalkozásra is, amennyiben ennek szükségessége felmerül. Jó lehetőség a gyermekek segítésére az igény szerinti tematikus csoportos foglalkozások megszervezése, amelyek jó kiegészítői a gyermekek óvodai életének. A csoportfoglalkozások tréning jellegűek.

Az óvodapszichológusi munka a tanácsadás kereteibe illeszthető. A konzultációk mindig egy konkrét probléma feltárása és megoldása mentén haladnak, és rövid, pár alkalmas folyamatot fednek le. A konzultációs kereteken túlmutató problémák (pl: pszichiátriai, pszichoterápiás, gyógypedagógiai, családterápiás, képességvizsgálat stb. indikáció) esetén a megfelelő szakemberhez való eljutás a feladat.

Az óvodapszichológus elérhetőségei, melyek minden csoportszoba faliújságján elérhetőek:  

Kulcsár Melinda óvodapszichológus

telefon: 06 20 398 2577

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pályázatok

ntp logo

Eseménynaptár

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31