Kiemelt Híreink

Tankötelezettség - Iskolaérettség

  play

Sikeres iskolakezdés: tájékoztató videók

zoldovoda

PTE partnerboldogovoda

Mozgáskotta logo

bozsik program

 

 

 

 

Budai Nagy Antal Utcai Óvoda (székhely intézmény)

Budaiovi1

Hisszük:

Ha a gyermek együtt él a jóváhagyással, megtanulja szeretni magát.

Ha a gyermek együtt él az elfogadással, megtanul szeretetre lelni a világban.

Ha a gyermek együtt él a barátságossággal, megtanul szeretetre lelni a világban.

Ha a gyermek együtt él a nyugodt derűvel, megtanulja, hogyan találjon lelki békét.”

 

Intézményünk, a Városközponti Óvoda, Pécs Egyetemvárosi részén található, és Budai Ovi néven vált közismertté. 6 homogén életszervezésű csoporttal működünk.

Óvodánkat 4 és 10 emeletes épületek veszik körül, a forgalmas utaktól távolabb, mégis könnyen megközelíthető helyen fekszik. 1976. február 2-án nyitottuk meg kapuinkat, a 3-6 éves gyermekek nevelésére, gondozására, oktatására.

2019-ben egy minden igényt kielégítő, modern, felújított épületben kezdhettük újra a szakmai munkánkat. Korszerű csoportszobáink, igényesen kialakított mosdóhelyiségeink, tágas, napfényes tornatermünk és a fejlesztő helyiségeink biztosítják a gyermekeink és a családjaink megelégedését.

Pedagógiai alapelvünk: az elfogadás, a gyermekek belső értékeinek felismerése, egyéni adottságaink kibontakoztatása, személyiségük fejlesztése. Mindennek megvalósítását az érzelmi biztonságot nyújtó szeretetteljes légkör biztosítja, ahol elsődleges szempont a gyermekek egyéni érdekeit, szükségleteit szem előtt tartó óvodai nevelés.

Hiszünk a hagyományokban és a tradíciókban, mégis folyamatosan alkalmazkodunk a mindenkori társadalmi elvárásokhoz, igényekhez. A családokkal és a partnereinkkel nyitott, együttműködő, támogató kapcsolatra törekszünk, és erre garancia az óvoda dolgozóinak magas szintű felkészültsége és szakmai elhivatottsága, empatikus, segítő habitusa. Az óvodapedagógusok munkájában kiemelt szerepet kap a gyermekek tanulási képességeinek komplex, játékos, differenciált fejlesztése, a gyermekek egyéni fejlődéséhez igazodó nevelési hatások érvényesítése, melyben segítségünkre van fejlesztő- és gyógypedagógus, óvodapszichológus, logopédus.

Az egészséges életre nevelést előtérbe helyezzük, mint életszemléletet, melynek kereteit a következő tevékenységek adják: mozgás megszerettetése, mozgás fejlesztés, Mozgáskotta módszer alkalmazása. OVI-FOCI pályánk és tornatermünk teret ad sportolásnak, egészséges életmódra nevelésnek, és az egészségmegőrzés szokásainak kialakításának a mindennapok során. Programjaink a családok bevonásával, óvodai közösséget építő tevékenységekkel, projekthetek formájában valósulnak meg.

Cselekvésre inspiráló, támogató környezetben, a gyermekek érdeklődésére építve biztosítjuk az élményalapú tanulás feltételeit, ösztönözzük a gyermeket arra, hogy kipróbálja önmagát, képességeit, higgyen magában. Szülőkkel való szoros együttműködésre, bizalmi kapcsolat kialakítására törekszünk.

A közvetlen környezetünk szépségeinek és apró csodáinak megláttatását tűztük ki feladatul. Hisszük, hogy egy motiváló, sikerorientált környezet által a gyermekeink eltérő szükségleteit figyelembe véve, nevelőmunkánk eredményes lesz.

Zöld Óvodaként a fenntarthatóság a mindennapjaink része. A környezetvédelem és a fenntartható fejlődésre nevelés már kora gyermekkorban szerves részei az óvodai programjainknak.

EQ- fejlesztés: Mind a családnak, mind az óvodának nagyon szerepe és felelőssége van abban, hogyan formálja érzelmileg a gyermeket. Célunk:A pozitív megerősítés által a világra nyitott, elfogadó gyermekek nevelése, érzelmi intelligenciájuk fejlesztése. A társas együttéléshez szükséges magatartás alakítása drámapedagógiai módszerekkel, játékokkal, mesével.

Azok a gyerekek, akiknek magas az érzelmi intelligenciája: 

  • képesek felismerni, és kezelni a saját érzéseiket- akár félelemről, dühről, örömről van szó

  • képesek felismerni mások érzelmeit is- ami elengedhetetlen az együttérzés, az empátia kialakulása során,

  • magasabb az önbizalmuk, önismeretük.

Budai Nagy Antal utcai óvoda

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Események a Budai Óvodában

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Budai Ovi Facebook