Kiemelt Híreink

Tankötelezettség - Iskolaérettség

  play

Sikeres iskolakezdés: tájékoztató videók

 

zoldovoda


madarbarat logo

 


biztonsagos

 

 

 

 

 

Bornemissza Utcai Tagóvoda

Érezd jól magad a Bornemissza Gergely úti óvodában!

Meggyőződésünk, hogy a pedagógusnak és a szülőnek együttesen kell részt venniük a gyermek nevelésében, ezért rendkívül fontosnak tartjuk a szülőkkel való hatékony kommunikációt és szorgalmazzuk aktív részvételüket az óvoda életében.

Picture1

Óvodánk a Mecsek nyugati oldalán található, teraszos jellegű társasházi, panel- és családi házas környezetben. Az óvoda 1986-ban modern stílusban épült, melyet nagy udvar övez.

Picture2

Az udvaron tágas, teraszos jellegű, gyümölcsfákkal, dísznövényekkel beültetett terület lett kialakítva, melyen minden korcsoport külön homokozóval, biztonságos mozgásfejlesztő fajátékokkal, udvari fejlesztő eszközökkel rendelkezik.

Picture3

Óvodánk 2017-ben felújításra került.  Az így megújult épületben kialakításra került egy tornaszoba és egy kibővített fejlesztő szoba. A tágas tornateremnek köszönhetően a mozgásfejlesztések, mozgásos tevékenységek napi szinten jelen vannak a gyermekek életében. A fejlesztőszobában a logopédiai fejlesztések, játékos angol foglakozások, képességfejlesztés és tehetséggondozás valósul meg.

Picture4

Intézményünk valamennyi dolgozója rendelkezik a törvény által előírt, munkakörének betöltéséhez szükséges iskolai végzettséggel.

 Óvodánkban a nevelőmunkát 6 óvodapedagógus látja el. Felsőfokú szakirányú végzettséggel, több éves gyakorlattal rendelkeznek. Szakmailag felkészültek, igényesek, rugalmasak, megfelelő modellt mutatnak a gyerekeknek. Az eredményes nevelői munkát 4 szakképzett dajka és 1 pedagógiai asszisztens segíti, továbbá 1 udvaros-karbantartó, aki az óvoda esztétikus, ugyanakkor balesetmentes környezet kialakításában vesz részt.

Intézményünk gyermekcentrikus, a gyermekek érdekeit, jogait és képességeik egyéni fejlesztését helyezi előtérbe.

Feladatunknak tekintjük, hogy az itt eltöltött időben kiegyensúlyozottan biztonságban érezzék magukat a gyermekek. A nevelés egész folyamatában, a szeretetteljes, befogadó óvodai légkör biztosítását tartjuk a legfontosabb feladatunknak.

Picture5

Célunk: a gyerekek személyiségének sokoldalú fejlesztése, egyéniségük kibontakoztatása, a családi nevelést kiegészítve biztosítani minden kisgyerek számára, hogy testi- lelki és értelmi érettség terén alkalmassá váljon az iskolai életre.  

Kis, középső és nagycsoportban a gyermekek életkori sajátosságainak figyelembe vételével történik a gyerekek mindennapi fejlesztése.

Tudnunk kell, hogy minden kisgyerek más és más ütemben fejlődik, ezért nevelési elveink alapja, hogy minden kisgyermek különálló személyiség, amiből adódóan egyéni bánásmódot és saját fejlődési ütemének megfelelő differenciált fejlesztést igényel.

Picture6

A nevelés minden területén hangsúlyozzuk a személyes példamutatást.

Nevelési programunk szerves része továbbá a környezeti nevelés és az egészséges életmódra való nevelés, ezért naponta biztosítjuk a gyermekek számára a változatos mozgáslehetőséget.

A kisgyermekkori környezeti nevelés területén végzett tevékenységünk elismeréseként három alkalommal nyertük el a „Zöld Óvoda” címet. 2017-ben az Örökös Zöld Óvoda címet.  

2017-ben sikeresen pályáztunk „Az NFM óvodai, közlekedésre nevelési programjának megvalósítása pályázatra – „BIZTONSÁGOS ÓVODA” címmel. A program célja, az óvodások biztonságosabb közlekedésre való felkészítésének elősegítése.

Partnerkapcsolatainkban a szülőkkel való együttműködést tartjuk a legfontosabbnak.

Bevonjuk őket programjainkba, nyitottságunkat közös rendezvényeinkkel biztosítjuk.

Programjaink változatossá, színesebbé teszik hétköznapjainkat:

Bábszínház látogatás, úszás, játékos angol nyelvtanulás, hagyományok ápolása, Bozsik foci, Gyermeközösségi napok.

Bornemissza Utcai Tagóvoda

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

EFOP Pályázat

infoblokk felso

Események a Bornemissza Óvodában

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Bornemissza Ovi Facebook