Kiemelt Híreink

Tankötelezettség - Iskolaérettség

  play

Sikeres iskolakezdés: tájékoztató videók

zoldovoda


boldogovoda


 

kompetencia


igyteddra


Mozgáskotta logo


 

biztonsagos

 

 

 

 

Belvárosi Tagóvoda

Intézményünk 1982 óta fogadja a gyermekeket Pécs történelmi belvárosában - a forgalom zajától távol, védett, ideális környezetben.  A szinteltolásos épület hat csoportnak ad otthont, melyet életkor alapján szervezünk kis-, középső- és nagycsoportba. Egyedülállónak nevezhető helyi adottságaink, környezetünk értékei, valamint a nevelőtestület érdeklődése és irányultsága együtt határozzák meg Pedagógiai Programunk fő gondolatát, mely a környezeti nevelés.

Picture1

Picture2

Picture3

Örökös Zöld Óvodaként fő törekvésünk, hogy a gyermekek, minél több érzékszerven keresztül tapasztalják meg, és változatos tevékenységek által komplexen ismerjék meg az "ezerarcú" természetet. Ennek tükrében egyik fontos nevelési színterünk az udvar-óvodakert. A szinteltolásos terepviszonyok és a különböző talajfelületek következtében olyan optimális játszókert áll a gyermekek rendelkezésére, amely napsütötte és árnyékos részekkel, füves domboldallal, virágos -, zöldséges -, és fűszernövény kertekkel, valamint aszfaltozott felületekkel a tapasztalatszerzések és változatos mozgáslehetőségek színtere. Zöld törekvéseinkkel bővebben megismerkedhetnek a „ZÖLD ÓVODA” menüpontban.

 Picture4

 Picture5

 Picture6

SPECIÁLIS ALAPÉRTÉKEINK

  • Elegendő időt biztosítunk az életszerű, érzelmi megközelítésű, természetes élethelyzeteket teremtő szabad játékra. Cselekedtetés, tevékenység közben történik a tanulás.
  • Megfelelő mennyiségű mozgásinger biztosítása a teljes személyiség fejlődése érdekében.
  • A fejlesztés menetét az életkori sajátosságokhoz és az egyéni fejlődési ütemhez igazodva határozzuk meg.
  • Bátorító, pozitív megerősítő pedagógiai attitűd érvényesítése.
  • Komplex foglalkozásokkal a környező világ összetett folyamatainak megértésére és a környezettudatos magatartás kialakítására törekszünk.
  • A társas kapcsolatok alakulását, a toleranciát az életben szükséges együttműködési képesség kialakítása érdekében fejlesztjük.
  • Törekszünk a családdal való együttműködésre. Támaszkodunk, a családban kialakult kulturális és világnézeti hagyományokra, figyelembe vesszük a családi nevelés elsőbbségét.

AMIT NYÚJTUNK ÓVODÁSAINKNAK

Belvárosi Tagóvoda

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Események a Belvárosi tagóvodában

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31