Kiemelt Híreink

No result...

Tankötelezettség - Iskolaérettség

  play

Sikeres iskolakezdés: tájékoztató videók

Össz-Hang bemutatkozó

Alkotóműhelyünk vezetője Dudinszky Nóra, a Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola fuvola tanára, kamaraművész, és a saját koncepció alapján alapított Süni zenebölcsi/zeneovi vezetője. Tanári munkája mellett hivatásának tekinti az óvodás korosztály zenével való kapcsolatának erősítését, hiszen a kicsik eredendően szeretnek énekelni, zenélni. Célja megvizsgálni és lehetőséget nyújtani az esetleg szunnyadó zenei véna csíráinak kibontakoztatásához. 2021-ben Kreatív fuvolaversenyt szervezett, mely sikerességének egyik fokmérője a 42 hazai és1 külföldi iskola pályázata.

Az alkotóműhely segítője Bálint Réka, a Városközponti Óvoda gyógypedagógusa.

Pályája kezdete óta legfőbb célja az SNI/BTMN gyermekek sikeres inklúziójának megvalósítása. Gyermekkorától játszik furulyán majd fuvolán, több zenekarban is kipróbálta magát. Zenében való jártassága színesíti az anyanyelvi/zenei képességek fejlesztésének módszertani eszköztárát. Munkája során az a tapasztalata, hogy minden gyermek tehetséges valamiben, fontosnak tartja, hogy a különleges bánásmódot igénylő és a tipikus fejlődésű gyermekek együtt, ne egymáshoz hasonlítva, hanem önmagukhoz mérten próbálgathassák szárnyaikat.

Zenei alkotóműhelyünk alapelve Kodály országában nem is lehetne más, mint “A zene mindenkié”. A foglalkozások alkalmával ritmushangszerekkel, fuvolával, zenei játékokkal, gyermekdalokkal ismerkedhetnek a gyerekek. Kötetlen zenehallgatás keretén belül találkozhatnak különböző zenei stílusokkal, karakterek zenei megformálásával célunk a gyermekeket közelebb hozni az igényes gyermekdalok világához ugyanúgy, mint a “fogyasztható”, érthető komolyzenéhez.

A zenére való mozgás fontos alappillére foglalkozásinknak. Célunk a tehetségek bontogatása és egy közös improvizatív zenei előadás a gyerekek szereplésével.

EgyMással - Másként

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

EgyMással Másként Facebook