Kiemelt Híreink

No result...

Tankötelezettség - Iskolaérettség

  play

Sikeres iskolakezdés: tájékoztató videók

zoldovoda

PTE partnerboldogovoda

Mozgáskotta logo

bozsik program

 

 

 

 

Boldog Óvoda a Budai Nagy Antal utcai óvoda is

Városközponti Óvoda 2020/2021-es nevelési évben csatlakozik- csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány által indított
Boldogságóra Programhoz

budaiboldog1

Célunk a biztonságos, nyugodt, szeretetteljes, családias légkör kialakítása gyermekeink számára az óvodánkban, hogy kiegyensúlyozott, boldog, kreatív, sikeres felnőtté válhassanak. Ehhez nyújt számunkra – pedagógusok számára - segítséget a szigorúan tudományos alapokon nyugvó program, melynek célja, ahogy azt Prof. Dr. Bagdy Emőke fővédnök megfogalmazta: „Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élmény gazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.” A boldogság tanítható, a gyermekek a boldogságórákon olyan gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg, melyek hozzájárulnak boldogságszintjük megnöveléséhez. A mindennapok során nagyon sok olyan helyzet adódik a gyermekek számára, melyek új kihívásokat tartogatnak, ezek legyőzéséhez, a megküzdéshez mutatnak utat, segítenek a gyakorlatok. A Boldogságóra program szigorú módszertani és kutatási eredmények alapján tíz egymásra épülő témából áll, amelyek fokról-fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit:

1. A hála gyakorlása
2. Az optimizmus gyakorlása
3. Társas kapcsolatok ápolása 
4. Jó cselekedetek gyakorlása
5. Elköteleződés egy cél mellett
6. Megküzdési stratégiák
7. Apró örömök élvezete               
8. A megbocsátás gyakorlása
9. Testmozgás
10. Fenntartható boldogság 

A program nemcsak a gyermekek fejlődésére és gondolkodásmódjuk fejlesztésére van hatással, de az óvodai csoportot is összetartó csapattá kovácsolja, erősíti a baráti és társas kapcsolatokat, kötelékeket, pozitív hatással van a gyermek-szülő kapcsolatokra. Fejleszti a gyermekek problémamegoldó képességét, szélesíti a gyermekek látókörét és gondolkodásmódját. Testi, szellemi és társas erőforrásokat épít, ellensúlyozza a negatív érzelmeket. Óvja a gyermekek mentális egészségét, csökkenti az agressziót a gyerekközösségben, javulnak a gyerekek tanulási eredményei. Formálja a gyermeket, a közösséget és a pedagógust is. Fontos számunkra az érzelmi intelligencia fejlesztése, önbizalom erősítése. Pozitív megerősítéssel, játékos feladatokkal, mesékkel formáljuk gyermekeink személyiségét. A program végére gyermekeink élete teljesebbé válik szeretetben, barátságban, társaikkal való kapcsolataikban, szüleikhez való viszonyukban. Nem problémamentes világot teremtünk számukra, hanem lelküket érzékenyebbé tesszük egymás iránt, egyúttal edzettebbé válnak az élet kihívásaival szemben való felkészülésben, megküzdő képességeikben.

budaiboldog2

Budai Nagy Antal utcai óvoda

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Események a Budai Óvodában

Nincsenek események a napárban
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Budai Ovi Facebook